Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina TeaTime.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji čajev in čajnega pribora ter sorodnga blaga uporabniku.

Upravlja jo podjetje
Preblisk, Laura Elena Bolfa Jamšek s.p., Ulica bratov Komel 48b, 1210 Ljubljana Šentvid
(v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine TeaTime.si, pravice obiskovalca oziroma uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Obiskovalec je oseba, ki uporablja ponudnikov sistem. Z registracijo obiskovalec sprejema te splošne pogoje in postane uporabnik ter s tem pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini. Uporabnikov e-poštni naslov in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta s podatki, ki jih je vnesel ob registraciji. Uporabnik se strinja, da ponudnik do preklica hrani in obdeluje vse njegove podatke, ki jih je vnesel ob registraciji ali jih je ponudnik od njega pridobil kadarkoli kasneje. Če se uporabnik strinja, mu bo ponudnik tudi periodično pošiljal promocijski material po elektronski pošti.

Vsebine objavljene v spletni trgovini TeaTime.si so last ponudnika in se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja ponudnika. Blagovne znamke in logotipi proizvajalcev so v njihovi lasti.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb vsebin, cen, splošnih in drugih pogojev objavljenih na spletni strani brez predhodnega opozorila. Vse spremembe začnejo veljati v trenutku objave. Ponudnik bo storil vse, da bodo podatki na straneh točni in ažurni, vendar ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe spletnih strani ali za kakršnekoli napake oziroma pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Cene objavljene v spletni trgovini so v EUR in so končne maloprodajne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cen v fizični trgovini in so pri večini artiklov nekoliko nižje kot v fizični trgovini. 

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe morajo s strani kupca biti izvedeni naslednji koraki:
- Izbira želenih artiklov, ki jih kupuje
- Strinjanje s splošnimi pogoji
- Pregled naročila
- Izbira načina dostave in naslova za račun in dostavo
- Potrditev naročila s klikom na gumb "Potrjujem"

Pred potrditvijo je kupcu prikazana tudi skupna cena poštnine in izbranih artiklov (vsebina košarice), kjer lahko še popravi svoje naročilo. Cena ne vključuje morebitne provizije za odkupnino, ki jo zaračuna dostavna služba. Cena ne vključuje morebitne provizije, ki jo ponudnik plačilnih storitev zaračuna kupcu pri plačilu z bančnim nakazilom. Ob oddaji naročila se kupec zavezuje k plačilu naročenih artiklov v skladu z zakonom, ki ureja obligacijska razmerja. Naročilo je shranjeno na sedežu podjetja, kupec pa ima omogočen pregled svojih naročil v elektronski obliki preko spletne strani ponudnika. Dostava naročila je omejena na ozemlje Republike Slovenije, po dogovoru pa tudi v druge države. Pri dostavi v drugo državo plačilo po povzetju ni mogoče. V kolikor ponudnik sumi, da kupec ob oddaji naročila ni vnesel verodostojnih podatkov ali je naročilo kako drugače nesmiselno, si pridržuje pravico, da naročila ne izvede.

Plačevanje kupljenih artiklov je možno z nakazilom na tekoči račun ponudnika ali z odkupnino pošiljke. Pri plačevanju z odkupnino kupec krije tudi stroške provizije, ki jo zaračuna dostavna služba po svojem veljavnem ceniku.

V primeru pritožb ali sporov si bo ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni zapleti in nesoglasja rešijo sporazumno. Ponudnik bo ravnal v skladu z veljavno zakonodajo.

Tea Time vas bo ob vaši privolitvi ob naročilu gratis gradiv ali drugega materiala, občasno po e-pošti obveščal o novostih in spremembah v ponudbi, kar lahko kadarkoli prekličete.

Čas za čaj - čas zase!